logo official upgrade7

Laman Web Rasmi

PERTUBUHAN KESELAMATAN SOSIAL

"Sikap Terbuka Layanan Mesra"

Khidmat Pelanggan : 1-300-22-8000 | Faksimili : 03 - 4256 7798 |
E-mel :
perkeso@perkeso.gov.my

Saiz Teks

Kebolehcapaian W3C

Laman laman web rasmi Pertubuhan Keselamatan Sosial menyediakan kemudahan kepada Orang Kurang Upaya (OKU) bagi membolehkan golongan ini dapat mengakses laman web ini dengan sebaik mungkin. Kemudahan ini memberi ruang kepada pengguna dalam melakukan pengubahsuaian terhadap paparan dan kandungan di dalam laman laman web ini. Ini adalah bertujuan untuk memenuhi standard W3C: Web Accessibility Initiative (WAI).

w3c accessibility
A) Pengubahan Warna Teks dan Tema
Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan di ruangan atas setiap halaman laman web PERKESO. Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang diberikan dan warna teks di laman web PERKESO akan berubah serta-merta.saiz teks
B) Pengubahan Saiz Teks
Bagi pengguna warga tua, laman web PERKESO ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan atas setiap halaman laman web PERKESO. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.

text reader2
C) Pembaca Teks Luaran
'Speech engine' adalah suara seseorang lelaki atau perempuan yang akan bercakap di dalam Bahasa Inggeris atau bahasa-bahasa lain dalam membaca kandungan teks di laman laman web PERKESO. Pembaca teks luaran ini dapat membantu khususnya kepada golongan buta penglihatan. Bagi menggunakan kemudahan ini, sila muat-turun perisian tersebut di laman 'Text Reader' berkenaan.
Warna tema & font
Warna bingkai
Imej latarbelakang
Warna aksen
Memohon
follow1

api.qrserver.comHakcipta 2017 © Pertubuhan Keselamatan Sosial | Semua Hakcipta Terpelihara mscloneml