Font Type :Arial | PT Sans | Century | Reset

Pertubuhan Keselamatan Sosial

Menara PERKESO,

281, Jalan Ampang,

50538, Kuala Lumpur

Khidmat Pelanggan : 1-300-22-8000

Faks : 03 - 4256 7798

SMS : PERKESO ADUAN  

[No. I/C] [aduan anda] 

hantar ke 15888

 

Waktu bekerja
8.00 pagi - 5.00 petang (Isnin - Jumaat)

 

 

 
 

Sistem Insurans Pekerjaan (SIP)

060720 New Banner EIS

 

ikon mengenai kami pendaftaran dan caruman sip ikon faedah sip ikon sumber ikon maklumbalas ikon hubungi kami

 

Selamat datang ke halaman utama Sistem Insurans Pekerjaan (SIP)!

Tujuan SIP adalah untuk menyediakan Insurans Pekerjaan, Perkhidmatan Pekerjaan dan Maklumat Pasaran Buruh (LMI). Teruskan membaca bagi mengenalpasti perkhidmatan dan servis yang anda perlukan.

Sekiranya anda pencarum SIP yang kehilangan pekerjaan, anda mungkin layak untuk menerima faedah. Sila tekan pautan Faedah SIP untuk mengenali faedah kami dan menyemak kelayakan anda. Sekiranya anda layak untuk menerima faedah, sila kunjungi Portal Faedah SIP untuk membuat permohonan secara atas talian.

Sekiranya anda pekerja atau graduan baru yang ingin mencari pekerjaan, sila kunjungi Portal Pekerjaan SIP untuk memuatnaik resume anda dan mencari pekerjaan yang sesuai. Bagi menentukan kerjaya yang berpadanan dengan anda, kami juga menyediakan ujian psikometrik untuk mengenal pasti minat, bakat, dan keperibadian anda.

Sekiranya anda majikan yang ingin mengisi kekosongan jawatan, sila memuatnaik kekosongan jawatan syarikat anda ke Portal Pekerjaan SIP. Anda boleh berhubung dengan calon yang terpilih dengan menggunakan nombor telefon dan emel pencari pekerjaan yang dipaparkan dalam portal atau melalui Pegawai Perkhidmatan Pekerjaan.

Sekiranya anda penggubal dasar atau ahli akademik yang memerlukan maklumat LMI yang terkini, sila tekan pautan Sumber untuk membaca laporan statistik kami.

 FLASHNEWS 4APR2019

 

 

CetakEmel

 

qr code  Hakcipta 2020 © Pertubuhan Keselamatan Sosial | Semua Hakcipta Terpelihara
[Penafian] - PERKESO tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang disebabkan oleh penggunaan maklumat dalam laman web ini. Resolusi Skrin: 1024 x 768 | Pelayar : Mozilla Firefox  dan Google Chrome Laman web dikemaskini pada 13 Julai 2020.
vmobile Laman web ini menyokong versi peranti mudah alih. Untuk Warga PERKESO | Kaunter Pelawat joomla
statistics
mscl